martes, 10 de julio de 2018

XIXè Torneig Internacional Rugby Platja de Badalona


RC Badalona, Gòtics RC i Flying Pigs, campions del Torneig


I una vegada més s’ha fet, el primer dissabte de juliol s’ha celebrat el torneig de Rugby Platja de Badalona.
Enguany s’ha arribat ja a la XIXèssima edició i per tant ja són  dinou els anys que el Rugby Club Badalona porta a aquesta ciutat un espectacle esportiu cada cop amb més nivell.
Ja fa uns anys es va ampliar de dos a quatre camps per a poder encabir tots els equips que volien participar i es va traslladar de la platja dels pescadors a la platja del coco ja que es necessitava més espai. 
Aquesta ampliació s’ha dut a terme també gràcies als patrocinadors que ens ajuden en gran manera:  

Aquest any han passat per aquest torneig més de 320 jugadores i jugadors, començant pel matí quan a les 10:30 s’iniciaven els primers partits de les categories sub16 i sub18; aquest torneig matinal va tenir la sorpresa que la final la disputarien el millor del sub18 contra el millor de sub16, guanyant aquest últim gràcies a la qualitat del joc demostrat per alguns dels components que formen part de la selecció catalana i espanyola de sub16.

Els equips que varen participar pel matí varen ser:
·         Badalona, va portar 3 equips
·         Fuck Sapos
·         Infinity Lucky
·         Neuchatel  (Suïssa)
·         St Annes Green, van portar dos equips, el green i el gold (Anglaterra)

El campió de la categoria sub16 va ser Infinity Lucky, el de la categoria sub18 St. Annes Green (gold) i a la final Infinity Lucky va poder remuntar un 2 a 0 en contra per acabar guanyant aquesta edició matutina del torneig.

A les 15:20 es dona el tret de sortida del torneig de la tarda, 10 equips sènior masculí, 6 equips sènior femení i 4 equips de veterans formen l’escamot preparat per a lluitar tota la tarda i poder endur-se el preuat trofeu. Ja comença a palpar-se que serà un torneig de qualitat quan  apareix l’Eli Martinez (la jugadora del GEiEG que va ser capitana de la selecció espanyola a Rio 2016) amb el seu equip, el GEiEG, després arriben els femenins: Sta Coloma-Sabadell sota el nom Barril Lovers, Químics-Alella com a CRAQERS, Gòtics, Martorell i Poblenou. Varen disputar una lligueta de 5 partits entre elles i la classificació final va ser un empat entre el GEiEG i les Gòtic, guanyant aquest segon equip gràcies al Fair Play; el fair play és un punt addicional que atorga l’àrbitre als equips en funció de si han jugat netament i transmetent en tot moment els valors del rugby.

La classificació final femenina va ser la següent:

Els sènior masculí també van oferir un gran espectacle, en els més de 20 partits que varen disputar i on ja no falta el clàssic equip Suís de Neuchatel. El torneig masculí es va organitzar en dues fases, la primera, una lligueta de 4 partits entre dos grups de cinc participants i una final directe enfrontant les posicions de cada grup.
Tant al BUC com el Badalona van demostrar ser els millors de cada grup i es van enfrontar a una final on els dos equips van donar-ho tot per a poder-se guanyar el tractament de campions. Un petit aldarull mostrava la tensió que hi havia entre els dos equips, però varen ser al final els refistolats de Jean-Luc els que aixecaven la copa de campions, així per primera vegada, el Badalona quedava campió del torneig organitzat a casa seva. 

La classificació final quedà com es mostra:


També es jugava una copa per als veterans, on aquest any ens va visitar l’equip de Fes del Marroc. El Badalona va poder portar dos equips gràcies a la quantitat de veterans que en forma part. Com ja acostuma a ser un clàssic, els Flying Pigs van mostrar-se intractables guanyant tots els partits i quedant campions de la categoria.


L’entrega de premis va començar amb una batucada oferta per la colla de foc de nou barris i va entregar els trofeus l’Eli Martinez (des d’aquestes ratlles volem agrair la seva desinteressada participació al torneig) i els regidors de l’ajuntament de Badalona José Tellez i Pere Martínez. Com a moment emotiu, quan els Flying Pigs recollien el guardó amb una samarreta dedicada al seu company difunt Bernat, des d’aquí una salutació especial.
Com no podia ser d’altra manera, el torneig va acabar amb un correfoc  a càrrec dels diables de Badalona, el ja clàssic sopar a la platja amb una fideuà extreta del mateix olimp i fi de festa amb la música dels DJ’s Jaume i David.

Gràcies a tots els que heu fet possible que aquest XIXè Rugby platja fos especial.

Pep Oncins (Responsable de Competició)
Rugby Club Badalona

No hay comentarios:

Publicar un comentario